Lees voor

Wim Blom neemt afscheid

Na meer dan 11 jaar werken voor de Voedselbank neemt Wim afscheid van ons. Wim was echt het gezicht van de Voedselbank. Je kunt geen filmpje over ons werk zien, geen krantenfoto waarop een school of kerk voedsel komt aanreiken of Wim staat erop.

Een man met een gouden hart en een luisterend oor, want dat gouden hart zagen wij, dat luisterend oor troffen de klanten bij de uitdeling.

Wim was een duizendpoot: haalde voedsel, nam het op de Groenmarkt in ontvangst, reed de tuinen langs, sprong meteen de auto in als er weer een supermarkt belde, was er altijd bij de voedseluitgifte.

Hij wist als geen ander hoe het er met de voedselvoorraden voor stond, zo goed zelfs dat het bestuur zich zorgelijk afvroeg hoe het verder zou moeten als hij ziek zou worden. En als mensenmens wilde hij het contact met de klanten natuurlijk voor geen goud missen.

Wim was zo sterk betrokken dat het hem moeite kostte om zijn rationele besluit om het werk hier geleidelijk af te bouwen ook uit te voeren. Hij was geliefd bij leveranciers, collega’s en klanten en er wordt nog geregeld naar hem gevraagd.

Tijdens onze Nieuwjaarsbijeenkomst hebben we hem toegezongen en afscheid van hem genomen.