Lees voor

Lionsclub Zutphen zamelt koffiepunten in

De Lionsclub gaat waardepunten inzamelen in Gorssel / Zutphen / Brummen / Eerbeek. Douwe Egberts levert voor die punten gratis pakken koffie. De Perlapunten gaan naar Albert Heijn.
In de afgelopen jaren kon de Voedselbank Zutphen zo – meerdere keren per maand – een pak koffie aan de voedselpakketten toevoegen. Elf winkels fungeren vier weken lang als inzamelplaats. De inzamelactie van koffiepunten start op 30 november en loopt nog tot eind december.

‘Wekelijks zijn ruim 200 gezinnen in Zutphen en omgeving afhankelijk van de pakketten van de Voedselbank’ zegt Hans Jekel van de Lionsclub Zutphen. ‘Koffie is een lang houdbaar product dat eigenlijk nooit als restpartij door fabrikanten wordt aangeboden. Daarom zijn we dan ook ongelofelijk blij met de ondersteuning van de koffiebranders’.

De Douwe Egberts of Perla-punten, kunnen ingeleverd worden in de inzamelzuilen bij de winkels. ‘We zijn natuurlijk blij met alle punten die worden ingeleverd’ zegt Rik van Reekum van de Lionsclub, ‘maar de mensen zouden ons extra helpen als de ze punten in een gesloten enveloppe doen en het aantal punten op de enveloppe vermelden’.
Vanaf deze week staan de bussen in Zutphen bij drogisterij Trekpleister in Leesten, bij bakkerij Kuiper in het Waterkwartier, bij Albert Heijn aan de Brink en aan de Polsbroek en bij de Coop in Noordveen. In Warnsveld staat de bus bij Albert Heijn, in Eefde bij de Coop en in Gorssel bij de Jumbo. In Brummen staat de inzamelbus bij Primera Bosman en de Jumbo en in Eerbeek bij de Plus van Tetering.