Lees voor

Tijdelijke versoepeling toelatingseisen

Mede door de coronacrisis is er landelijk een toename van het aantal klanten bij de voedselbanken. Die stijging is in onze regio (nog) niet zichtbaar.
Wij maken ons zorgen dat veel kwetsbare mensen de weg naar voorzieningen zoals onze voedselbank, niet goed lijken te vinden.

Daarom heeft het bestuur besloten om tijdelijk, met onmiddellijke ingang, eerst voor een periode van 3 maanden, alle toelatingsnormen met 25% te verhogen. De versoepeling is van toepassing op alle huishoudens (alleenstaanden én gezinnen), ongeacht het aantal personen.

Met deze versoepeling hopen wij meer mensen te kunnen helpen én dat er meer mensen de stap naar de Voedselbank durven te zetten. Na afloop van dit kwartaal evalueren wij dit besluit op haar effecten en wordt gekeken of het wel of niet gecontinueerd wordt.

De nieuwe normbedragen staan op deze pagina.