Lees voor

Zomervakantie

Voedselbank Zutphen mag absoluut niet klagen over het aantal giften. We ontvangen bijna wekelijks aanboden uit diverse hoeken. Afgelopen vrijdag mochten we 88 kinderen blij maken met een extraatje: een gevuld rugzakje. Wat een perfecte timing! Deze originele gift reikten we namelijk uit op de laatste schooldag van de kinderen in het basisonderwijs.
De timing en keuze van de doelgroep is niet zo verwonderlijk. Geke Jonkbloed-Botter, één van de initiatiefnemers, is zelf leerkracht aan een basisschool.
“Er zijn meerdere partijen betrokken bij dit initiatief. Het idee ontstond bij de diaconie van de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten. We gunnen ieder kind een leuke, onbezorgde zomervakantie. Niet elke ouder kan dit bieden. Daarom bedachten we iets om de kinderen bij de start van de vakantie mee te verrassen. De leden van de gemeente hebben de rugzakjes gevuld met (duurzaam) speelgoed. We hadden een aanzienlijk bedrag te besteden en hebben een tegoedbon voor ijs toegevoegd. We hopen dat de kinderen veel plezier beleven aan de inhoud en wensen iedereen een fijne zomervakantie.“