Lees voor

Royale opbrengst inzamelingsactie ‘Op een lege maag kun je niet leren’

Het aantal huishoudens in Nederland dat hulp krijgt van de voedselbank is in 2020 met 7,2% gestegen. Achter deze toename zit ook een grote groep kinderen. Het aantal kinderen die afhankelijk zijn van de voedselbank steeg in 2020 met 9,3% (36.858 kinderen).
In samenwerking met Albert Heijn startte op 30 augustus de grote landelijke actie ‘Op een lege maag kun je niet leren’, speciaal gericht op het ontbijt voor kinderen. Geen enkel kind zou met een lege maag naar school mogen gaan.

In onze regio nam Albert Heijn Warnsveld (Runneboom 2) deel aan deze sympathieke actie. Van maandag 30 augustus t/m zaterdag 4 september stonden onze vrijwilligers bijna dagelijks in de winkel om tekst en uitleg te geven. De klanten bleken hier oor voor te hebben en doneerden gul.
Zaterdag telden we de opbrengst. In onze opslag staan nu maar liefst 67 kratten met (houdbare) ontbijtproducten zoals hagelslag, havermout en cornflakes. Binnenkort liggen de producten op tafel en kan het smullen beginnen…
Namens alle gezinnen onze welgemeende dank aan de klanten van AH Warnsveld!