Lees voor
Lees Voor

Steun de Voedselbank met een financiële donatie

Wilt u geld doneren?

Financiële donaties zijn voor de Voedselbank net zo noodzakelijk als voedseldonaties. Dankzij financiële bijdragen kunnen wij bijvoorbeeld vaste lasten, zoals energie, transportkosten, verzekeringen, transportmiddelen, koelboxen en kratjes betalen.

Heeft u suggesties voor een leuke actie, viert uw bedrijf of één van de medewerkers dit jaar een jubileum of gaat u bijvoorbeeld de marathon lopen en laat u zich sponsoren? Wij waarderen het enorm als u (een deel van de) opbrengsten aan de Voedselbank Zutphen wilt doneren. Dat kan op rekeningnummer IBAN: NL91 INGB 0001 4689 99 t.n.v. Stichting Voedselbank Zutphen De Eetketen.
Wilt u liever persoonlijk contact over een financiële donatie of legaat? Neem dan contact op met onze penningmeester.

Schenken met belastingvoordeel

Stichting Voedselbank Zutphen is een ANBI aangemerkte stichting. Door deze ANBI-status kunnen onze donateurs bij de opgave van de inkomstenbelasting giftenaftrek krijgen. En voor de Voedselbank zelf betekent het dat wij geen schenkbelasting en erfbelasting hoeven te betalen, waardoor uw bijdrage voor 100% bij ons terecht komt (RSIN = 816852108).

Wist u dat u zelf belastingvoordeel krijgt als een donatie wordt vastgelegd in een schenkingsovereenkomst? U schenkt dan jaarlijks een vast bedrag over een periode van 5 jaar of langer. De gift is volledig aftrekbaar bij de belastingaangifte. Een schenkingsovereenkomst kunt u downloaden van de Belastingdienst, klik hier.

Stuur de ingevulde versie ter ondertekening naar onze penningmeester. Na ondertekening mag u periodieke giften in uw aangifte inkomstenbelasting aftrekken. Meer informatie over belastingvoordeel is te vinden op de website van de Belastingdienst, klik hier.

Scan de code met uw telefoon om naar iDeal te gaan. Kies vervolgens uw bank en het bedrag dat u wilt doneren.

Kunt u de code niet scannen? Klik of tik dan op de QR-code om op die manier naar iDeal te gaan

Doneer met iDeal

Vul het te doneren bedrag in. 
De velden naam, e-mailadres en bericht zijn optioneel.

Bedrag

Doneer per overschrijving

Het is ook mogelijk om ons per overschrijving te steunen:
IBAN: NL91 INGB 0001 4689 99 (t.n.v. Stichting Voedselbank Zutphen De Eetketen).
KvK: 08142791