Lees voor
Lees Voor

Voedselbank Zutphen zoekt per direct een

Aanspreekpunt

voor klanten, hulpverleners en donateurs

Wil jij je kwaliteiten inzetten voor mensen die het financieel moeilijk hebben? Ben je om de week een aantal uur per week beschikbaar? Dan komen we graag in contact om te praten over de rol van aanspreekpunt voor onze Voedselbank.

Voedselbank Zutphen en omstreken bestaat sinds 2005 en beslaat het gebied van Zutphen, tot Lochem, Eerbeek en Brummen. In deze plaatsen hebben wij uitgiftelocaties voor de inwoners van die gemeenten. Momenteel geven wij rond de 220 voedselpakketten uit en bereiken daarmee 370 mensen.

Wat houdt de functie in?

Je beheert om de week onze mobiele telefoon waarop klanten, hulpverleners, donateurs en leveranciers binnen kantoortijden kunnen bellen. Voorbeelden zijn het aan- of afmelden van klanten voor de uitgifte, contact leggen met de logistieke vrijwilligers ivm aanbod van levensmiddelen, of overleg met de intaker om af te stemmen over dilemma’s en het verstrekken van noodpakketten.
Daarnaast beheer je de postbus voor binnenkomende aanvragen van voedselpakketten. De week dat je de telefoon beheert, ben je tevens op vrijdag bij de uitgifte degene die onze klanten op locatie Zutphen ontvangt en de administratieve afhandeling van de uitgifte regelt. Hiervoor draai je lijsten uit en check je op bijzonderheden zoals verjaardagen en verlengingen.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar iemand met hart voor en kennis van de medemens in onze gevarieerde doelgroep. Je bent sociaal vaardig, representatief en staat stevig in je schoenen. Je hebt aandacht voor de mensen en hun problematiek, en gaat integer om met vertrouwelijke informatie. Je handelt slagvaardig, houdt van zelfstandig handelen als het op het beheer van de telefoon aankomt en bent computervaardig.

Wat bieden wij?

Je komt terecht in een groep gemotiveerde en betrokken vrijwilligers. Je hebt de positie van spin in het web, een hele centrale plek in de organisatie. Je werkt dus met veel vrijwilligers samen, waarbij ons aanspreekpunt dat de andere week voor haar rekening neemt en de twee intakers je meest directe collega’s zijn. De kleurrijke klantenkring en het werk bieden veel voldoening.

Heb je interesse of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met:
Marthy Vincent, bestuurslid coördinator vrijwilligers, via 06 – 34 92 31 37 of m.vincent@voedselbankzutphen.nl.