Hoe kunt u een voedselpakket aanvragen?

Wanneer u denkt dat u in aanmerking komt voor een voedselpakket doet u het volgende:

1. Haal een aanvraagformulier op bij Voedselbank Zutphen. Dit kan op:

    • vrijdagmorgen tussen 11.15 en 13.00 uur aan de Hermesweg 17a in Zutphen
    • vrijdagmorgen tussen 11.45 en 12.30 uur bij het BAC, Van Limburg Stirumplein 5 in Brummen 
    • vrijdagmorgen tussen 12.45 en 13.15 uur bij het Tjark Rikscentrum, Derickxkamp 2a in Eerbeek 
    • vrijdagmorgen tussen 11.15 en 12.15 uur aan de Burgemeester Leenstraat 25 in Lochem.

Of download het Aanvraagformulier door hier te klikken.

2. Vul het formulier volledig in (dat kun je op de computer doen) en maak een kopie. Alleen volledig ingevulde formulieren nemen wij in behandeling.

3. Maak een kopie van uw bankafschriften van de laatste maand.

4. Maak een kopie van uw ziektekostenpolis als u voor de ziektekostenverzekering een eigen risico heeft opgegeven.

5. Maak kopie(ën) van uw laatste jaaropgave(n) waaruit uw totaalinkomen blijkt.

6. Kom op vrijdagochtend tussen 11.15-12.45 uur naar Voedselbank Zutphen en lever het formulier daar in.
Een van onze medewerkers heeft dan een gesprek met u.

Of:

7. Stuur uw aanvraag met alle kopieën naar Voedselbank Zutphen, Postbus 4058, 7200 BB Zutphen.
Een medewerker van de Voedselbank controleert de gegevens op het formulier en nodigt u telefonisch uit voor een gesprek bij de Voedselbank.

8. Woont u in Brummen of Eerbeek? Meldt u zich bij het Bac in Brummen, telefoon 0575 – 56 19 88, e-mail: info@welzijnbrummen.nl.

9. Woont u in Lochem? Meldt u zich bij het gebiedsteam in Lochem, telefoon 0573 – 289 290.
Als niemand opneemt is het verstandig om uw naam en telefoonnummer in te spreken. Ze bellen u dan terug. U kunt zich ook per e-mail aanmelden via e-mail: info@bakenlochem.nl.

Wanneer u in aanmerking komt voor een voedselpakket moet u zelf boodschappentassen en een koeltas meenemen; wij mogen namelijk geen diepvriesproducten meegeven zonder een koeltas. Ook moet u zich eerste keer kunnen identificeren.

Wanneer uw huishouden bestaat uit drie personen of meer, komt u in aanmerking voor een dubbel pakket.

U kunt drie jaar deelnemen aan de Voedselbank.

Privacyverklaring

De Stichting Voedselbank Zutphen ‘De Eetketen’ respecteert de privacy van de door de aanvrager verstrekte gegevens. De Eetketen geeft de vastgelegde gegevens niet ter beschikking of inzage van derden tenzij wettelijk daartoe verplicht. De gegevens worden uitsluitend gebruikt ten behoeve van en in overeenstemming met het realiseren van de doelstellingen van de Voedselbank. Door het aanvraagformulier voor ondersteuning door de Voedselbank te tekenen geeft u toestemming tot inzage.

Verdere procedure

Na ontvangst van het aanvraagformulier nemen we contact met u op voor een intakegesprek bij de Voedselbank. Na dit gesprek wordt de aanvraag ingediend en u krijgt dan binnen twee weken schriftelijk bericht. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, staat in de brief een nummer vermeld. Dit nummer hebt u nodig bij het afhalen van het pakket.

In de Voedselbank in Zutphen staan rijen tafels waarop de voedselpakketten klaar staan. In iedere rij staat een medewerker om de pakketten uit te delen. U moet zelf boodschappentassen meenemen om de producten in te kunnen pakken.

De uitgiftepunten in Lochem, Brummen en Eerbeek zijn kleinschaliger, hier staan de pakketten in dozen klaar op een tafel. Iedere vrijdag is hier een medewerker van de Voedselbank Zutphen aanwezig.

Als u niet kunt komen, moet u uiterlijk op de dag zelf voor 09.00 uur bellen met ons mobiele nummer: 06 146 146 30 of dit (liever nog) de week van tevoren melden.
Als u drie keer niet geweest bent zonder opgaaf van reden, verwijderen we u van de lijst voor een periode van 6 maanden.

Lees op de volgende pagina wat de spelregels zijn >>>