Kerk en supermarkt samen actief voor Voedselbank

Plus supermarkt houdt elk jaar een landelijke spaarzegelactie. De klant spaart voor een boodschappenpakket óf deponeert de zegels in de ‘goede doelendoos’. Al sinds de start van deze actie schenkt Plus Cornelis de opbrengst aan Voedselbank Zutphen. Dit jaar mocht de Voedselbank maar liefst 131 pakketten in ontvangst nemen. De drijvende kracht achter de actie blijft echter onopgemerkt…

Dit typeert en siert Lucia Doornbos, bestuurslid van de geloofsgemeenschap H. Joseph en al acht jaar actief vanuit de diaconie. Haar motto ‘omzien naar elkaar’ sluit perfect aan bij dat van de Voedselbanken Nederland: oog voor voedsel, hart voor mensen. In de kerk zijn permanent een winkelkar voor inzameling van producten en een mandje voor giften aanwezig. Samen met haar echtgenoot Jan zorgt Lucia voor de persoonlijke aflevering van de ingezamelde en gekochte producten.

Lucia is bescheiden én gedreven. Deze eigenschappen komen goed van pas, want ze is inmiddels een graag geziene gast bij Plus Cornelis en Albert Heijn in Lochem. Dankzij dit goede contact gaat sinds 1 januari de opbrengst van de emballage-bonnen ook naar Voedselbank Zutphen.

Lucia en Jan Doornbos

Geplaatst in Uncategorized.