Lees voor
Lees Voor

Voedselbank Zutphen zoekt per direct een

Bestuurslid secretaris

Wil jij je kwaliteiten inzetten voor mensen die het financieel moeilijk hebben? Ben je circa 4 à 8  uur per week beschikbaar? Dan komen we graag in contact om te praten over de rol van bestuurslid secretaris.

Voedselbank Zutphen en omstreken bestaat sinds 2005 en beslaat het gebied van Zutphen, tot Lochem, Eerbeek en Brummen. In deze plaatsen hebben wij uitgiftelocaties voor de inwoners van die gemeenten. Momenteel geven wij rond de 220 voedselpakketten uit en werken we met 85 vrijwilligers. Alle vrijwilligers binnen de voedselbank werken zonder geldelijke vergoeding.

Wat houdt de functie in?
Je neemt deel aan bestuursvergaderingen en bereidt deze voor. Hierbij hoort het opstellen van de agenda met bijbehorende stukken, het maken van de notulen en het opvolgen van de gemaakte afspraken. Je bent administratief aanspreekpunt voor de overkoepelde organisatie Voedselbanken Nederland. Een aantal keer per jaar maak je (korte) rapportages onder andere ten behoeve van de gemeente. Tevens draag je zorg voor het maken van het jaarverslag. Onder de bestuursleden verdelen wij in overleg ook een aantal algemene taken die bij het besturen van onze voedselbank aan de orde zijn.

Wat vragen wij?
Wij zijn op zoek naar een bestuurslid met hart voor de medemens die het leuk vindt om een steentje bij te dragen aan het zo goed mogelijk functioneren van onze voedselbank. Je kunt je zowel schriftelijke als mondelinge goed uitdrukken, bent accuraat en computervaardig.

Wat bieden wij? Je komt terecht in een groep gemotiveerde en betrokken vrijwilligers. De kleurrijke klantenkring en het werk bieden veel voldoening.

Heb je interesse of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met:
Marthy Vincent, bestuurslid coördinator vrijwilligers, via 06 – 34 92 31 37 of m.vincent@voedselbankzutphen.nl.