Lees voor
Lees Voor

Voedselbank Zutphen zoekt per direct een

Aanspreekpunt

voor klanten, hulpverleners en donateurs

Wil jij je kwaliteiten inzetten voor mensen die het financieel moeilijk hebben? Ben je om de week circa 15 uur beschikbaar? Dan komen we graag met je in contact om te praten over de rol van aanspreekpunt voor onze Voedselbank.

Voedselbank Zutphen bestaat sinds 2005 en beslaat het gebied van Zutphen, Lochem, Eerbeek en Brummen. Momenteel geven wij rond de 260 voedselpakketten per week uit en werken met 95 vrijwilligers. Alle vrijwilligers binnen de voedselbank werken zonder geldelijke vergoeding.

Wat houdt de functie in?

Je beheert om de week onze mobiele telefoon waarop klanten, hulpverleners, donateurs en soms leveranciers binnen kantoortijden kunnen bellen. Voorbeelden zijn het aan- of afmelden van klanten voor de uitgifte, beantwoorden van algemene vragen of overleg met de intaker over het verstrekken van noodpakketten.
Daarnaast beheer je de postbus voor binnenkomende aanvragen van voedselpakketten. De week dat je de telefoon beheert, ben je tevens op vrijdag degene die onze klanten op de locatie Zutphen ontvangt en de administratieve afhandeling van de uitgifte regelt. Op die vrijdag ben je van circa 8.00 uur tot 14.00 uur aanwezig.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar iemand met hart voor de medemens in onze gevarieerde doelgroep. Je bent sociaal vaardig, staat stevig in je schoenen en bent computervaardig.

Wat bieden wij?

Je komt terecht in een groep gemotiveerde en betrokken vrijwilligers. Je hebt de positie van spin in het web, een hele centrale plek in de organisatie. Je werkt dus met veel vrijwilligers samen, waarbij je collega (die de andere week voor haar rekening neemt) en de intakers je meest directe collega’s zijn. De kleurrijke klantenkring en het werk bieden veel voldoening.

Heb je interesse of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met:
Marthy Vincent, bestuurslid coördinator vrijwilligers, via 06 – 34 92 31 37 of m.vincent@voedselbankzutphen.nl.