Lees voor
Lees Voor

Voedselbank Zutphen zoekt per direct een

Beoordelaar

Wil jij je kwaliteiten inzetten voor mensen die het financieel moeilijk hebben? Ben je circa 8 uur per 4 weken beschikbaar? Dan komen we graag in contact om te praten over de rol van beoordelaar.

Voedselbank Zutphen en omstreken bestaat sinds 2005 en beslaat het gebied van Zutphen, tot Lochem, Eerbeek en Brummen. In deze plaatsen hebben wij uitgiftelocaties voor de inwoners van die gemeenten. Momenteel geven wij rond de 250 voedselpakketten uit en werken we met 95 vrijwilligers. Alle vrijwilligers binnen de voedselbank werken zonder geldelijke vergoeding.

Wat houdt de functie in?

Je beoordeelt de aanvragen die gedurende de week binnenkomen. Dit is tot nu toe een beoordeling op papier zonder dat de klanten gezien of gesproken worden. Indien de aanvraag voor een voedselpakket voldoet aan de toetsingscriteria van de voedselbank dan draag je zorg voor de registratie in het cliëntenadministratie systeem en voor de schriftelijke terugkoppeling aan de klant. Verder zorg je met de andere beoordelaars voor de verdere administratie en registratie bij onder andere de herbeoordelingen. Mogelijk gaan we de komende tijd onze aanpak van intake van klanten en beoordeling van aanvragen op een andere manier organiseren. Je wilt daarover graag meedenken.

Je werkt samen met 3 andere beoordelaars en de werkzaamheden worden vanuit huis uitgevoerd. Er wordt gewerkt met een schema van 1 week ‘dienst’ en 3 weken vrij. Bij lastige beslissingen is er vaak onderling overleg en eens per circa 2 maanden is er een gezamenlijke vergadering. Mocht je het leuk vinden om naast deze functie ook af en toe mee te werken tijdens de uitgifte van de voedselpakketten dan behoort dat ook tot de mogelijkheden.

Wat vragen wij?
Wij zijn op zoek naar een beoordelaar met hart voor de medemens die het leuk vindt om een steentje bij te dragen aan het zo goed mogelijk functioneren van onze voedselbank. Je hebt minimaal MBO niveau, je bent accuraat en computervaardig.

Wat bieden wij?
Je komt terecht in een groep gemotiveerde en betrokken vrijwilligers. De kleurrijke klantenkring en het werk bieden veel voldoening.

Heb je interesse of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met:
Marthy Vincent, bestuurslid coördinator vrijwilligers, via 06 – 34 92 31 37 of m.vincent@voedselbankzutphen.nl.