Lees voor
Lees Voor

Voedselbank Zutphen zoekt per 1 januari 2022 een

Bestuursvoorzitter

Wil jij je kwaliteiten inzetten voor mensen die het financieel moeilijk hebben? Ben je een aantal uur per week beschikbaar? Dan komen we graag in contact om te praten over de rol van voorzitter.

Voedselbank Zutphen en omstreken bestaat sinds 2005 en beslaat het gebied van Zutphen, tot Lochem, Eerbeek en Brummen. In deze plaatsen hebben wij uitgiftelocaties voor de inwoners van die gemeenten. Momenteel geven wij rond de 220 voedselpakketten uit en bereiken daarmee 370 mensen.

Wat houdt de functie in?

Als voorzitter ben je een belangrijk gezicht naar buiten. Je onderhoudt contact met gemeenten, het sociale netwerk in onze gemeenten en geeft op verzoek een lezing. Je bent alert op ontwikkelingen in de maatschappij die voor de Voedselbank relevant zijn en agendeert deze. Je bent de bestuurlijke contactpersoon voor onze eigen redactie die de sociale media en de website vorm en invulling geven. Daarnaast zit je bestuursvergaderingen voor, onderhoud je contacten met Voedselbank Nederland en zorg je ervoor dat het beleid van de eigen voedselbank wordt aangepast aan de maatschappelijke en landelijke ontwikkelingen.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een voorzitter met hart voor de medemens die tevens verbindend is voor de grote groep vrijwilligers. Een relevant netwerk onder de partijen die ons (kunnen) steunen is prettig, maar geen voorwaarde. Het is belangrijk dat je graag contacten legt en onderhoudt, en ons gezicht naar buiten kunt zijn.

Wat bieden wij?

Je komt terecht in een groep gemotiveerde en betrokken vrijwilligers. De kleurrijke klantenkring en het werk bieden veel voldoening.

Heb je interesse of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met:
Marthy Vincent, bestuurslid coördinator vrijwilligers, via 06 – 34 92 31 37 of m.vincent@voedselbankzutphen.nl.