Lees voor
Lees Voor

Voedselbank Zutphen zoekt per direct een

Vrijwilliger Voedselveiligheid

Wil jij je kwaliteiten inzetten voor mensen die het financieel moeilijk hebben? Ben je circa 4 uur per week beschikbaar? En ook op vrijdagochtend? Dan komen we graag in contact om te praten over de rol van vrijwilliger voedselveiligheid.

Voedselbank Zutphen en omstreken bestaat sinds 2005 en beslaat het gebied van Zutphen, tot Lochem, Eerbeek en Brummen. In deze plaatsen hebben wij uitgiftelocaties voor de inwoners van die gemeenten. Momenteel geven wij rond de 220 voedselpakketten uit en werken we met 100 vrijwilligers. Alle vrijwilligers binnen de voedselbank werken zonder geldelijke vergoeding.

Wat houdt de functie in?

Samen met twee andere medewerkers voedselveiligheid draag je gezamenlijk zorg voor:

  • de juiste temperaturen van koel- en vriescellen, vrieskisten, koel- en vries vitrines en vervoersboxen alsmede het juiste gebruik van de thermometers;
  • de vereiste registraties. (transportlijsten, dataloggers, schoonmaak en onderhoudslijsten);
  • de controles van tht, tgt en allergie informatie van het opgeslagen en binnengekomen voedsel. Je neemt zo nodig contact op met enkele externe organisaties;
  • de algemene hygiëne van het gebouw;
  • dat vrijwilligers op de hoogte kunnen zijn van de vereiste hygiëneregels.
Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger voedselveiligheid met hart voor de medemens die het leuk vindt om een steentje bij te dragen aan het zo goed mogelijk functioneren van onze voedselbank. Je bent iemand met kennis van, of affiniteit met voedselveiligheid. Indien nodig ben je bereid de cursus voedselveiligheid bij Voedselbank Nederland te volgen.

Wat bieden wij?

Je komt terecht in een groep gemotiveerde en betrokken vrijwilligers. De kleurrijke klantenkring en het werk bieden veel voldoening.

Heb je interesse of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met:
Marthy Vincent, bestuurslid coördinator vrijwilligers, via 06 – 34 92 31 37 of m.vincent@voedselbankzutphen.nl.